Õuna-juustuskoonid

Väga põnevad küpsetised - natuke soolased, natuke magusad scones-tüüpi kakukesed. Õunte eelnev röstimine annab neile eriti mõnusa küpseõunamaitse.

Kogus
6 suurt kakukest
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

3-4 suurt õuna (u 450 g)

200 g nisujahu

4 sl + 1.5 sl suhkrut

0.5 sl küpsetuspulbrit

1 tl soola

85 g võid

100 g jämedalt riivitud Cheddari juustu (tugevamaitselist)

4 sl 35% rõõska koort

2 suurt muna

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks sektoriteks. Laota ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja, lase jahtuda.
Sega kuivained (jahu, 4 sl suhkrut, küpsetuspulber ja sool omavahel).
Pane väikesteks tükkideks lõigatud või köögikombaini. Lisa õunad, riivitud juust, rõõsk koor ja 1 muna. Puista peale kuivainesegu. Sega kiiresti ühtlaseks (madalaimal kiirusel), väldi liigset segamist!
Aseta tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale, puista ka peale jahu. Rulli õrnalt umbes 3,5 cm kõrguseks ümaraks kettaks. Lõika ketas 6 sektoriks ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta kakukeste vahele mõni sentimeeter kerkimisruumi.
Sega väikeses kausis allesjäänud muna vähese soolaga. Pintselda kakud pealt munaga, siis puista peale ülejäänud suhkur.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kakud on pealt kaunilt kuldsed.
Tõsta valmis kakud ettevaatlikult metallrestile, lase 10 minutit jahtuda. Siis serveeri.

Algallikas: Bill Yosses & Melissa Clark "The Perfect Finish" (W. W. Norton, 2010, Apple and White Cheddar Scones), mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 16.10.2016 18:22

järgmine kord teen cheddariga, praegu oli tavaline eesti juust ja seega pole juustumaitset üldse tunda ning magusa-soolase tasakaal on magusa poole liiga kaldu. Aga uuesti teen igal juhul.