2 sidruni mahl
4 tl paprikapulbrit
2 peenelt hakitud punast sibulat
16 luuta-nahata kanakintsu või kintsufileed
pintseldamiseks õli
Marinaad:3 dl paksu Kreeka jogurtit
pöidlasuurune jupp kooritud ingverijuurt
4 purustatud küüslauguküünt
0.75 tl garam masalat
0.75 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 tl tšillipulbrit
0.25 tl kollajuurt ehk kurkumit
Sega sidrunimahl paprika ja punase sibulaga suures sügavas kausis. Tee iga kanakintsu sisse paar-kolm sisselõiget, siis keera neid sidrunimahlasegus ja lase 10 minutit seista.
Sega marinaadiained omavahel, vala kanakoibadele. Sega hoolega, kata kauss kinni ja lase vähemalt tund aega maitsestuda jahedas. (Seda võib teha ka eelmisel päeval).
Kuumuta grillahi. Aseta kanakintsud ahjuplaadile asetatud restile. Pintselda kergelt õliga ning küpseta 8 minutit mõlemalt poolt, kuni kintsud on küpsed.
Serveeri, peale puista veidi koriandrilehti.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 2011, Tandoori chicken)
Tandoorikana
Väherasvane karriroog kanalihast on maitseküllane ja valmib kiiresti.