Praetud krevetid apelsini-sumahhivõiga

Hapukasmagus apelsini-sumahhivõi sobib hästi praetud krevettidega. Kasuta võimaluse korral tooreid hiidkrevette.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

16 värsket hiidkrevetti

praadimiseks oliiviõli

Apelsini-sumahhivõi:

3 safraniniiti

0.25 sl jahvatatud sumahhi

1 sl kuiva valget veini

0.5 apelsini riivitud koor ja mahl

50 g toasooja võid

2 küüslauguküünt

1 sl hakitud värsket peterselli

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

Valmistamine

Tõsta krevetid külmkappi sulama, siis nõruta hoolega.

Valmista esmalt maitsevõi. Pane safran ja sumahh veini sisse likku paariks minutiks. Siis lisa apelsinikoor ja pressitud mahl. Sega juurde või, hakitud küüslauk, petersell ja vürtsköömned. Maitsesta soola-pipraga ja hõõru ühtlaseks.
Pane kõrvale (seda võid ka varem teha).

Koori krevetid, siis nõruta uuesti. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa krevetid ning prae tugeval kuumusel 2-3 minutit pidevalt segades, kuni krevetid roosaks muutuvad. Lisa maitsevõi, tõsta pann tulelt ja lase võil kuumade krevettidega seguneda.

Serveeri.

Retsept on mugandatud Silvena Rowe'i raamatust "Orient Express" (Sautéed king prawns with orange and sumac butter)

LISA KOMMENTAAR