Tõsta krevetid külmkappi sulama, siis nõruta hoolega.
Valmista esmalt maitsevõi. Pane safran ja sumahh veini sisse likku paariks minutiks. Siis lisa apelsinikoor ja pressitud mahl. Sega juurde või, hakitud küüslauk, petersell ja vürtsköömned. Maitsesta soola-pipraga ja hõõru ühtlaseks.
Pane kõrvale (seda võid ka varem teha).
Koori krevetid, siis nõruta uuesti. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa krevetid ning prae tugeval kuumusel 2-3 minutit pidevalt segades, kuni krevetid roosaks muutuvad. Lisa maitsevõi, tõsta pann tulelt ja lase võil kuumade krevettidega seguneda.
Serveeri.
Retsept on mugandatud Silvena Rowe'i raamatust "Orient Express" (Sautéed king prawns with orange and sumac butter)
Praetud krevetid apelsini-sumahhivõiga
Hapukasmagus apelsini-sumahhivõi sobib hästi praetud krevettidega. Kasuta võimaluse korral tooreid hiidkrevette.