700 g maapirni
1 sl oliiviõli
75 g riivitud Gruyère juustu või muud juustu
värskelt riivitud muskaatpähklit
2 dl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pese maapirnid hoolega puhtaks, neid vajadusel harjaga hõõrudes.
Purusta küüslauguküüs ja sega oliiviõliga.
Keeda maapirne tasasel tulel 8-10 minutit, nii et nad seest veel krõmpsud jäävad. Nõruta ja lase jahtuda, siis koori ja lõika viiludeks.
Määri 20-22 cm suurune madal ahjuvorm võiga. Laota 1/3 maapirniviiludest vormi põhja, siis nirista peale veidi küüslauguõli ning maitsesta soola-pipraga. Tee samamoodi ülejäänud maapirniviiludega.
Kuumuta rõõsk koor tuliseks, siis kalla maapirnidele. Puista peale juustu, maitsesta vähese muskaadiga. Laota peale veel võitükikesi.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldpruun.
Retsept on Briti ajakirjast Olive (Jaanuar 2005), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maapirnivorm juustu ja vähese muskaadiga
Dauphinoise-stiilis küpsetatud maapirnivorm.