Maapirnivorm juustu ja vähese muskaadiga

Dauphinoise-stiilis küpsetatud maapirnivorm.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g maapirni

võid

1 küüslauguküüs

1 sl oliiviõli

75 g riivitud Gruyère juustu või muud juustu

värskelt riivitud muskaatpähklit

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pese maapirnid hoolega puhtaks, neid vajadusel harjaga hõõrudes.

Purusta küüslauguküüs ja sega oliiviõliga.

Keeda maapirne tasasel tulel 8-10 minutit, nii et nad seest veel krõmpsud jäävad. Nõruta ja lase jahtuda, siis koori ja lõika viiludeks.

Määri 20-22 cm suurune madal ahjuvorm võiga. Laota 1/3 maapirniviiludest vormi põhja, siis nirista peale veidi küüslauguõli ning maitsesta soola-pipraga. Tee samamoodi ülejäänud maapirniviiludega.

Kuumuta rõõsk koor tuliseks, siis kalla maapirnidele. Puista peale juustu, maitsesta vähese muskaadiga. Laota peale veel võitükikesi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldpruun.

Retsept on Briti ajakirjast Olive (Jaanuar 2005), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR