Kõrvitsapannkoogid

Hapupiimaga valmistatud väikesed pontsakad pannkoogid.
Õige pannkoogipanni leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud kõrvitsat

2 dl hapupiima või keefirit

2 muna

240-360 g nisujahu (4-6 dl)

1 tl söögisoodat

2 sl suhkrut

näpuotsaga soola

veidi riivitud sidrunikoort

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Riivi toores kõrvits peene riiviga. Sega juurde hapupiim ja klopitud munad.

Sega jahu, noaotsatäis soola, söögisooda ja suhkur ning lisa kõrvitsasegule. Maitsesta segu riivitud sidrunikoorega.

Prae kuumas õlis lusikapannkoogid.

Inspiratsioon ajakirjast Nõukogude Naine. Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Aurora
postitatud 14.10.2009 16:06

Maitsvad. Sidrunikoort ei lisanud, hoopis natuke kaneeli.

Ssille
postitatud 20.11.2009 21:30

Maitsvad pannkoogid.

Pille
posted on 20.09.2016 15:48

Ssille tehtud foto:

Kaare
postitatud 20.09.2016 11:44

Kõrvitsa hooajal tasub pühapäeviti tavapäraste hapupiimapannkookide asemel kindlasti neid proovida. Mulle väga meeldivad! Jahu kogus sõltub sellest, kui mahlane kõrvits on. Mul oli kuiv kõrvits ja 4 dl piisas ilusti.

XXL
postitatud 23.10.2016 19:14

Tehtud! Kuigi ma pole suur kõrvitsasõber, maitsesid need küll hästi.

Ketlin
postitatud 06.11.2016 19:21

Väga maitsvad, omalt poolt lisasin juurde natuke piparkoogi maitseainet :)

Sonera
postitatud 10.11.2017 22:50

Väga maitsvad. Kasutasin muskaatkõrvitsat ja jahu läks ka ainult 4 dl. Ei lisanud midagi ülearust :)Sõime vahtrasiirupi ja kreekapähklitega