Koori banaanid, lõika viiludeks. Puhasta maasikad, lõika pooleks.
Sega potis kaerahelbed, kaneel, piim ja pool viilutatud banaanidest. Kuumuta keemiseni, sega aeg-ajalt. Alanda kuumust ning hauta 4-5 minutit, putru pidevalt segades.
Tõsta pott tulelt ning jaota puder 4 kausi vahel. Tõsta peale ülejäänud banaaniviilud, maasikad ning lusikatäis jogurtit. Puista peale veidi kaneeli ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Algretseptis oli lisatud ka 4 tl pruuni suhkrut pudrule, aga see pole mõistlik, kuna banaan ja maasikad lisavad piisavalt magusust.
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid.
Kui oled harjunud hommikuputru veega valmistama, siis kasuta seda.
Helbepuder kaneeli, banaani ja jogurtiga
Tervislik algus päevale