1 korralik suvikõrvits
2 sl soola
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
100 g hakitud kukeseeni või pruune šampinjone
350 g nisujahu
1 pakike kuivpärmi
2 sl hakitud värsket basiilikut
125 g käesooja vett
0.5 sl helbelist meresoola
Koori ja riivi suvikõrvits. Pane kooritud ja riivitud suvikõrvits kaussi ja puista peale 1 sl meresoola ning sega ja lase 20 minutit seista. Seejärel pigista käte abil suvikõrvitsast kogu vedelik välja.
Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ja prae selles sibulat ja küüslauku umbes 4 minutit. Lisa hakitud seened ja prae veel 4 minutit. Lõpuks lisa suvikõrvits ja hauta paar minutit. Kurna vedelik ära ja pane segu jahtuma.
Mõõda jahu kaussi, sega juurde kuivpärm, ülejäänud õli ja sool. Seejärel lisa basiilik ja suvikõrvitsasegu. Sega ühtlaseks ja lisa 125 ml käesooja vett. Sõtku tainast kümme minutit, vormi pätsiks ning aseta õlitatud ahjuplaadile.
Määri päts ka pealt õliga ja jäta 25- 30 minutiks kerkima. Puista kerkinud pätsile peale meresoola ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 40-50 minutit.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Idee on Briti ajakirjast BBC Good Food (Courgette and mushroom bread), vahendas Jaanika Anton. Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kiidan! Väga maitsev sai. Kukeseeni läks ilmselt rohkem, kui retseptis ette nähtud, aga kerkis ilusti ja maitseb hea!
Valge leib suvikõrvitsa ja kukeseentega sai maitsev.
Imehea ,üks lemmik saiadest-leibadest :)
Väga hea on.sai küll tehtud eelmise suve varudest ja kõpsetasin 35 minutit. Eks see sõltub ahjust.
Väga hea on. Kindlasti kindlasti võtan selle uuesti kavva. Sai küll tehtud eelmise suve varudest ja küpsetasin 35 minutit. Eks see sõltub ahjust.
See on lihtsalt imeline.Olen teda ikka teinud ,kui kukeseene hooaeg.Olen lugenud kommentaare kunagi ,et ei õnnestu ja jääb nätske aga mul on alati õnnestunud.Teine lemmik on kartuli-peedi leib.
Pehme ja maitsev! Väga hea :)
See oli suur üllatus - maitses imehästi! Kindlasti teen teinekordki!
Maitsev leib tuli, aga tainas tuli väga vedel, panin küll jahu juurde, liiga palju ei julgenud panna. Igatahes vajus pannil laiali, nii et pätsi asemel sain pannileiva :)
Suvikõrvitsa-kukeseeneleib
Vahva ja mahlane küpsetis passib suurepäraselt praegusesse suvikõrvitsa ja kukeseene hooaaega. Tõeline maitseleid, mida võib süüa supi kõrvale või siis hoopis soojalt võiga. Tegelikult maitseb suurepäraselt ka lihtsalt niisama ahjusoojana.