NOPi karulaugu-toorjuustupesto

Selle retsepti järgi valmistab karulaugupestot NOPi peakokk Marge Humma.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

punt karulauku

100 g toorjuustu

20 g parmesani

15 g piinia- või seedermänniseemneid

2 sl külmpressitud oliiviõli

0.5 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

röstitud leiba või keedetud makarone

Valmistamine

Pese karulauk. Pane kõik ained kõrge nõu sisse ning surista saumiksriga koos teiste komponentidega kreemjaks.

Valmis pesto määri leivaviiludele ja kaunista karulaugulehega. Eriti maitsev on pesto röstitud leivaga või siis lemmikpasta hulka segatuna.

Nipid ja soovitused:

  • Pesto ise on gluteenivaba, koos tavalise leiva või makaronidega serveerituna muidugi enam mitte.
  • Algretseptis oli toorjuustu vaid 50 g. 

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress 19. mail 2011. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 09.05.2012 21:04

Muutsin küll natuke retsepti (piinia asemel päevalilleseemned, lisaks redist ja toorjuustu rohkem), ääretult maitsev määre. Mahedam kui tavaline pesto.

Vike
postitatud 11.05.2012 11:21

Väga mõnus! Toorjuust annab head mahedust ning sidrun oma nüansi.

Pille
posted on 05.03.2018 21:12

Vike tehtud foto:

Mari
postitatud 28.04.2014 09:20

Oleme juba aastaid perega suured karulaugusõbrad, aga see määre....ei meeldi eriti, liiga vänge. Kõige rohkem mulle meeldib nii - röstid mingi hea terasepikuviilu, peale mozzarellat vm meelepärast juustu, ja lõpuks peale peotäis karulaugulehti.

Küsimus
postitatud 28.04.2021 15:37

Kuskohast seda küll osta saaks, mulle meeldib karulauk.