Tilliliha

Populaarne roog Soome köögist (tilliliha e. vasikanviilokki). Traditsiooniliselt tehakse seda vasikalihast. 

Muide, roog oli 1970-1980ndatel väga levinud ka Soome koolisööklates, aga nüüdseks kooliköögis vähem populaarne. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg vasikaliha (nt praetükk)

1.5 l vett

2 tl soola

2 sibulat

15 tera valget pipart

2 loorberilehte

1 porgand

mõned tillivarred

Kastme jaoks:

5 dl lihakeeduleent

3 sl nisujahu

1 sl sidrunimahla

2 tl suhkrut

1 dl 35% rõõska koort

hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid

Valmistamine

Loputa liha külma vee all, siis pane koos külma veega potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, koori pinnale kerkinud vaht. Lisa maitseained ja -köögiviljad ning keeda tasasel tulel umbes 2 tundi, kuni liha on pehme.

Võta liha leemest välja, kurna leem. Lõika liha sobiva suurusega kuubikuteks.

Lase kurnatud leemel veidi jahtuda, siis klopi juurde vähese veega segatud jahu.Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit.

Maitsesta kaste sidruni, suhkru ja hakitud tilliga, samuti soolaga. Lisa lihakuubikud ja rõõsk koor, kuumuta läbi.

Serveeri keedetud kartulitega. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

NAAJ
postitatud 27.08.2011 12:03

Millal küll retsept tuleb ? Tahaks nii-väga proovida.

Kaare
postitatud 17.10.2016 16:12

Kindlasti võiks liha keeta koos porgandi ja sibulaga! Kaste saab väga maitsev! Kui puljongit on rohkem, kui 5 dl, siis tasub see kõik kastmeks keeta.