Väga populaarne tänavaroog Kreekas, mida serveeritakse lapikleivaga. NB! Souvlaki on hooajaline roog - hilissügisest lihavõteteni tehakse seda sealihast, ülejäänud ajal talle- või noorlambalihast. Siin on Tessa Kirose retsept sealiha-souvlaki valmistamiseks.
Pane puuvardad külma vette ligunema vähemalt 30 minutiks (siis ei sütti need nii kergesti põlema).
Lõika sealiha umbes 2 cm kuubikuteks. Pane kaussi, pudista peale kuivatatud pune, maitsesta soola-pipraga ja oliiviõliga. Sega läbi ja lase võimaluse korral paar tundi maitsestuda.
Lükka iga puuvarda otsa umbes 6 lihakuubikut.
Kuumuta grill hästi tuliseks. Pane lihavardad umbes 10 cm kaugusele kuumadest sütest ja küpseta ümberringi küpseks ja kuldpruuniks.
Serveeri grillitud nisuleivaga*, peale pigista sidrunimahla ja puista üle soolahelvestega.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba, Paleo ja LCHF versiooni jaoks asenda nisuleib sobivamaga.
Kreeka sealihavardad souvlaki se kalamaki
Väga populaarne tänavaroog Kreekas, mida serveeritakse lapikleivaga. NB! Souvlaki on hooajaline roog - hilissügisest lihavõteteni tehakse seda sealihast, ülejäänud ajal talle- või noorlambalihast. Siin on Tessa Kirose retsept sealiha-souvlaki valmistamiseks.
Kasuta näiteks sea kaelakarbonaadi või abatükki.