Pannipitsa taco-kanaga

Tegemist on siis Ameerika stiilis paksupõhjalise lahtise pirukaga, mitte krõbeõhukese Itaalia pitsaga :)

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

450 g nisujahu

25 g värsket pärmi või 1 pakk kuivpärmi

soola

2.5 dl sooja vett

1 sl oliiviõli

Kate:

400 g kanafileed

2 sl taco-maitseainesegu

praadimiseks õli

3 dl konservitud tomatikastet

1 punane paprika

väike purk konservitud maisi

200 g riivitud (mozzarella) juustu

Valmistamine

Pärmitaina jaoks sega kausis jahu, sool ja pärm (kui kasutad värsket pärmi, siis mudi see sõrmede vahel jahu sisse). Sega juurde oliiviõli ja vesi, sõtku ühtlaseks. Tainas peaks olema üsna pehme - vajadusel lisa veel lusikatäis vett või jahu.
Lase soojas kahekordseks kerkida.

Katte jaoks lõika kanafileed ribadeks, sega taco-maitseaineseguga. Haki paprika kuubikuteks.

Kuumuta pannil 1 sl õli, lisa maitsestatud kanafileeribad ja prae ümberringi, kuni kanaribad on kergelt pruunistunud.

Kata u 30x40 cm ahjupann küpsetuspaberiga. Sõtku kerkinud pärmitainas kergelt läbi, siis suru jahuste käte abil laiali.

Määri peale tomatikaste, sellele puista pool juustust. Siis laota ühtlaselt peale kanaribad, siis paprikakuubikud ja nõrutatud mais ning kõige peale ülejäänud juust.

Küpseta 230-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni põhi on küpsenud ja juust sulanud.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR