220 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 g sulatatud võid
250 g pruuni suhkrut
2 tk suurt muna
1.5 tl vanilliekstrakti
1.25 dl hakitud šokolaadi + veel pealepuistamiseks
1.25 dl hakitud valget šokolaadi + veel pealepuistamiseks
3.5 dl kookoshelbeid + veel pealepuistamiseks
2.5 dl mandleid (haki jämedalt)
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 23x33 cm koogivorm fooliumi või küpsetuspaberiga nii, et vähemalt 5 cm jääks üle vormi serva rippuma (siis saad koogi vormist pärast kergema vaevaga kätte).
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel.
Sega suures kausis sulavõi ja pruun suhkur omavahel. Klopi juurde munad ja vanilliekstrakt, sega hoolega.
Sega õrnalt juurde jahusegu - sega nii vähe, kui võimalik.
Sega juurde hakitud šokolaad, pähklid ja kookoshelbed.
Tõsta tainas ühtlase kihina koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kook on pealt kergelt mõranenud ja sõrmega katsudes küps tundub (vetrub kergelt). Väldi liigset küpsetamist!
Võta kook ahjust välja, puista peale soovi korral veel hakitud šokolaadi ja kookoshelbeid ning lase metallrestil jahtuda.
Võta kook küpsetuspaberi abil vormist välja ning lõika ristkülikuteks.
Retsept on The Curvy Carrot toidublogist (Congo Bars).
Congo Bars
Populaarne USA kook.