Kui värsketest maasikatest ja piimast kõrini saab, võib veidi teistsugust desserti proovida.
500 g maasikaid
0.5 sidrunit
2 sl pruuni suhkrut
2 sl Limoncello sidrunilikööri
vanillijäätist
Kuumuta ahi 200°C.
Loputa maasikad, puhasta ja laota ahjuvormi. Lõika sidrunilt kartulikoorimisnoaga kooreribad. Puista sidrunikooreribad ja suhkur maasikatele.
Kuumuta 200-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni suhkur on sulanud ja maasikad soojad.
Võta maasikad ahjust välja, nirista peale sidruniliköör. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.
Retsept on Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Varma jordgubbar med limoncello). Pildi tegi Tsheburashka.
Soojad maasikad Limoncello likööriga
Kui värsketest maasikatest ja piimast kõrini saab, võib veidi teistsugust desserti proovida.