500 g tooreid krevette
1.5 sl maapähkliõli
2 tl hakitud värsket ingverijuurt
2 tl hakitud küüslauku
2 sl hakitud talisibulat (valget osa)
Kaste:1 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 tl tšilli-oakastet (chilli bean sauce)
1 tl Hiina musta riisiäädikat
1 tl suhkrut
2 tl seesamiõli
0.5 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart
Garneering:Garneerimise jaoks viiluta paar u 5 cm pikkust talisibulajuppi pikuti ning pane ribad külma vette, kus need kenasti krussi tõmbuvad .
Vajadusel koori krevetid ja eemalda “soolikas”. Patsuta krevetid köögipaberiga kuivaks.
Kuumuta vokkpann tuliseks. Lisa õli ja kuumuta kerge suitsemiseni. Lisa ingver, küüslauk ja talisibul. Voki 20 sekundit. Lisa krevetid, voki umbes minut aega.
Lisa kastmeained ja voki veel 3-5 minutit tugeval kuumusel.
Kaunista talisibularibadega ja serveeri kohe.
Krevetid tšillikastmes
Sichuani (Hiina) stiilis valmistatud krevetiroog. Kasuta võimaluse korral tooreid krevette - neid on raskem üle küpsetada. Serveeri aurutatud riisi ja vokitud köögiviljadega.