Lõika lõhefilee hästi õhukesteks viiludeks ja laota neljale taldrikule. Pressi sidrunist või laimidest mahl välja ja piserda kalaviiludele. Maitsesta soola-pipraga, siis nirista peale oliiviõli.
Lase 15-30 minutit maitsestuda enne serveerimist. (Liiga kaua marinaadis hoides muutub lõhe liialt hapukaks).
Kõrvale paku krõbedaid kukleid või röstsaia, lõhele poeta kaunistuseks mõni tillioks.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral lisa veel koriandriseemneid või veidi hakitud värsket estragoni.
Retsept on Taani ajakirjast Femina (10/1991, Citronmarineret laks), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin laimimarinaadi. Kiirelt valmiv külm ja maitsev kalasuupiste. Kui teha neljale, siis on kindlasti soovitav teha 300g kalast, muidu võib väheks jääda. Soolaga koonerdada ei tasu, kuigi alati saab juurde panna :). ca. 15 minutiga vinegrett kalale veel väga mõjunud ei olnud, kuid kombinatsioonis kala ja vinegrett maitses ka väga hästi. Laimi hapukus on tuntav.
Lõhe sidruni- või laimimarinaadis
Õhukesed lõheviilud tsitrusevinegretiga. Kasuta hästi värsket lõhefileed!