Portveiniheeringas

Tuntud rootsi koka Leif Mannerströmi soovitus jõululauale. Paku nn Rootsi laual :)

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4-5 suurt õrnsoolatud heeringafileed (nt VIČI traditsioonine heeringas)

1 punane sibul

Marinaad:

100 ml vett

50 ml portveini

2 sl ehk 30 ml 30% äädikat

1 dl suhkrut

1 tl purustatud musta pipart

4 nelki

Valmistamine

Leota heeringafileesid paar tundi vees. Kui kasutad VIČI traditsioonist heeringat (pildil), siis pole leotada vaja, aga nõruta kala liigsest õlist ja patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Sega marinaadiained omavahel ja sega, kuni suhkur lahustub.

Lõika heeringas väikesteks tükkideks, pane klaasikaussi või -purki. Puista peale õhukeselt viilutatud punane sibul ja kalla peale marinaad.

Lase vähemalt 1 ööpäev, soovitatavalt 2 ööpäeva, jahedas maitsestuda.

Loe veel:

Rootsi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.06.2021 09:55

Väga hea sai. Ehtne niinimetatud "rootsi heeringas"