0.5 dl kuivatatud wakame merevetika ribasid
200 g soba ehk tatranuudleid
1 pikk kurk
1 punane tšillikaun
kimp värsket koriandrit
kimp värsket münti
3 sl jaapani sojakastet
4 sl mirinit ehk magusat riisiveini
1 sl seesamiõli
400 g värsket tuunikala
2 sl õli (nt rapsiõli)
Leota wakame-ribad pehmenemiseni (vt pakendi juhiseid). Kurna.
Keeda sobanuudlid vastavalt pakendi juhistele valmis. Loputa külma veega ja nõruta.
Lõika kurk pikuti pooleks, uurista seemned välja. Siis lõika paari mm paksusteks viiludeks. Eemalda tšillilt seemned, haki tšilli peeneks. Haki koriander ja münt jämedalt.
Sega suures kausis sojakaste, mirin, seesamiõli. Lisa nuudlid, sega läbi. Seejärel sega juurde tšilli, ürdid, kurgiviilud ja viimasena wakame.
Lase vähemalt 30 minutit jahedas maitsestuda.
Valmista ette tuunikala. Lõika neljaks viiluks, maitsesta korralikult soolaga. Prae hästi kuumal pannil kiiresti mõlemalt poolt kergelt pruuniks, seest peab tuunikala roosakaks. jääma.
Jaota külm nuudlisalat kaussidesse, peale tuunikala. Kaunista seesamiseemnetega ja serveeri kohe.
Rootsi autori Monica Eisenmani retsept raamatust "Asiatiske nudlar och smarätter"
Sobanuudlisalat tuunikalaga
Tatranuudlisalat merivetikate (wakame) ja grillitud tuunikalaga.