2 sl oliiviõli
2 tükeldatud küülikut või 4 küülikusadulat
100 g kuubikuteks lõigatud pancetta't või suitsutatud läbikasvanut peekonit
3 viilutatud punast sibulat
2 värsket rosmariinioksa
3 dl punast veini
400 g purk konservitud purustatud (Itaalia ploom)tomateid
1 dl või rohkem kuuma kanapuljongit
1 sl pehmet võid
soola ja musta pipart
Kuumuta õli paksupõhjalises potis keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa küülikutükid ja pruunista ümberringi (seda tuleb teha ilmselt jaokaupa). Võta pruunistatud küülikutükid kurnlusikaga potist välja ja tõsta kõrvale.
Lisa potti peekonitükid ja prae 2-3 minutit, kuni peekon on kenasti pruunistunud.
Lisa kooritud terved küüslauguküüned ja pruunista needki kergelt.
Lisa sibulad ja prae 1-2 minutit.
Lisa rosmariin* ja punane vein, lase paar minutit podiseda.
Nüüd pane pruunistatud küülikutükid uuesti potti. Sega hoolega läbi ning alanda seejärel kuumust tasase podisemiseni.
Lisa potti purustatud tomatid (koos vedelikuga), sega läbi. Lisa nii palju puljongit, et liha oleks peaaegu kaetud.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi, vajadusel veidi kauem. Liha peaks olema täiesti pehme.
Sega juurde või, maitsesta.
Retsept on väikeste mugandustega Briti ajakirjast Delicious (Rabbit with tomato and rosemary). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Küülik tomatikastme ja rosmariiniga
Mõnus talvine küülikuroog. Briti päritolu algretseptis kasutatakse vabas looduses ringihüppavat küülikut, Eestis kasvab looduses vaid jänes.