Küülik tomatikastme ja rosmariiniga

Mõnus talvine küülikuroog. Briti päritolu algretseptis kasutatakse vabas looduses ringihüppavat küülikut, Eestis kasvab looduses vaid jänes.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 tükeldatud küülikut või 4 küülikusadulat

100 g kuubikuteks lõigatud pancetta't või suitsutatud läbikasvanut peekonit

3 küüslauguküünt

3 viilutatud punast sibulat

2 värsket rosmariinioksa

3 dl punast veini

400 g purk konservitud purustatud (Itaalia ploom)tomateid

1 dl või rohkem kuuma kanapuljongit

1 sl pehmet võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa küülikutükid ja pruunista ümberringi (seda tuleb teha ilmselt jaokaupa). Võta pruunistatud küülikutükid kurnlusikaga potist välja ja tõsta kõrvale.

Lisa potti peekonitükid ja prae 2-3 minutit, kuni peekon on kenasti pruunistunud.

Lisa kooritud terved küüslauguküüned ja pruunista needki kergelt.

Lisa sibulad ja prae 1-2 minutit.

Lisa rosmariin* ja punane vein, lase paar minutit podiseda.

Nüüd pane pruunistatud küülikutükid uuesti potti. Sega hoolega läbi ning alanda seejärel kuumust tasase podisemiseni.

Lisa potti purustatud tomatid (koos vedelikuga), sega läbi. Lisa nii palju puljongit, et liha oleks peaaegu kaetud.

Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi, vajadusel veidi kauem. Liha peaks olema täiesti pehme.

Sega juurde või, maitsesta.

Serveeri riisi, kartulipudru või pehme polentaga.

Nipid ja soovitused:

  • Rosmariini asemel võib kasutada ka salveid või tüümiani.

Loe veel:

Retsept on väikeste mugandustega Briti ajakirjast Delicious (Rabbit with tomato and rosemary). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 08.03.2011 09:35

Olude sunnil tegin tüümiani ja salveiga. Oli väga hea, aga igaks juhuks olgu öeldud, et vein peab hea olema, sest annab suurema osa maitsest.

Pille
postitatud 20.03.2016 14:21

Kiilikese foto:

Ilse
postitatud 09.01.2024 11:59

Meile maitses.