Hapukapsastruudel

... ehk lehttainapirukas hapukapsa-peekonitäidisega. Mina kasutasin pärmi-lehttainast ja serveerisin seda pirukat EV 93. aastapäeval - seepärast siis ka numbrid 9 ja 3 pirukal :)

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

määrimiseks muna

Täidis:

100 g suitsutatud peekonit

500 g hapukapsast

2 sl fariinsuhkrut

2 sl võid

1 tl soola

3 dl õlut

Valmistamine

Valmista esmalt täidis. Lõika peekon väiksemateks tükkideks ning prae potis kergelt läbi. Lisa hapukapsas, suhkur, sool ja umbes 3 dl õlut. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel umbes tund aega, kuni kapsas on pehme. Lase jahtuda, vajadusel nõruta veidi.

(Loomulikult võid kasutada ka muul moel valmistatud hapukapsast).

Rulli lehttainas veidi õhemaks. Laota hapukapsatäidis ühtlaselt tainale, jättes ühest laiemast otsast 3-4 cm paljaks. Keera tainas rulli ning tõsta ahjuplaadile, liitekoht all.

(Soovi korral kaunista pealt tainaribadega, "liimides" need vee või lahtiklopitud muna abil piruka külge).

Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

LISA KOMMENTAAR