Lamingtoni-kook

Lamingtonid on Austraaliast pärit väga populaarsed kakaoglasuuri ja kookoshelvestega koogikesed, mida siin on serveeritud lihtsa vormikoogina.

Donna Hay retsepti ainetel. 

Kogus
umbes 16 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kook:

125 g toasooja võid

100 g suhkrut

2 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut või -pastat

2 suurt muna

180 g ehk 3 dl nisujahu

1.25 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

2.5 dl piima

Glasuur:

100 g tumedat šokolaadi

0.5 dl 35% rõõska koort

50 g võid

Peale:

50 g kookoshelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 170°C. Määri 20-22 cm kandiline koogivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga.
Hõõru või ja suhkur köögikombainis ühtlaseks ja kohevaks, lisa vanillisuhkur. Lisa ükshaaval munad, peale iga muna lisamist tainast korralikult segades.
Lisa küpsetuspubri ja soolaga segatud jahu ning seejärel piim.

Tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi ja küpseta 20-30 minutit kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase koogil 5 minutit vormis jahtuda, siis kummuta metallrestile veidikeseks jahtuma. Tõsta kook serveerimisalusele, lõika ruutudeks. 
Samal ajal pane šokolaad, rõõsk koor ja või väikesesse potti ning kuumuta tassel tulel pidevalt segades ühtlaseks. Lase 20 minutit pakseneda. Määri veidi tahenenud šokolaadiglasuur koogi peale ja külgedele, siis puista peale rohkelt kookoshelbeid.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 24.01.2013 14:14

Täitsa tore kook.