4 suurt muna
100 g suhkrut (1.25 dl)
60 g nisujahu
50 g maisitärklist või kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
küpsetuspaberile puistamiseks kookoshelbeid
Vahele:2 dl 35% rõõska koort
1 sl tuhksuhkrut
100 g paksemat vaarikamoosi
Šokolaadiglasuur:100 g tuhksuhkrut
50 g kakaopulbrit (1.25 dl)
10 g võid
2-3 sl piima
Peale:100 g kookoshelbeid
Valmista biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale kookoshelbeid. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.
Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber ning keera biskviit laiemast otsast ettevaatlikult rulli. Keera puhtasse köögirätikusse ja lase jahtuda.
Vahusta kreemi jaoks rõõsk koor ja tuhksuhkur tugevaks vahuks (aga mitte võiks :))
Keera biskviit ettevaatlikult lahti, määri vaarikamoosiga. Kata vahukoorega, jättes 3 cm otsast puhtaks. Keera uuesti rulli. Tõsta serveerimisalusele.
Šokolaadiglasuuri jaoks sega tuhksuhkur, kakaopulber, või ja piim väikeses potis. Kuumuta tasasel tulel 3-4 minutit, kuni glasuur on ühtlane ja sile. Tõsta tulelt ning määri ettevaatlikult rullbiskviidile.
Puista peale ohtralt kookoshelbeid. Lase 30 minutit taheneda, siis lõika viiludeks ja serveeri.
Retsept on mugandatud Austraalia taste.com.au veebilehelt (Lamington roll)
Lamingtoni rulltort
Lamingtonid on Austraaliast pärit väga populaarsed kakaoglasuuri ja kookoshelvestega koogikesed, mida siin on serveeritud rulltordi vormis.