Apelsiniglasuuriga kanatükid

Mina valmistasin kanatükke sellisel moel ahjupannil, ent marinaad sobib hästi ka nn kanakebabi tegemiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanafileed

Marinaad:

1 sl õli

75 g mõrkjat apelsinimarmelaadi

25 g Dijoni sinepit

1 sl Worcesteri kastet

1 väike hakitud või riivitud sibul

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks. Sega marinaadiained omavahel, siis sega juurde kanatükid. Aseta ahjupannile ning küpseta 220-kraadise ahjus keskosas 30 minutit, kuni kanatükid on kuldsed. Sega aeg-ajalt.

Nipid ja soovitused:

  • Rooga võib vabalt valmistada ka grillil. Sel juhul lüki kanatükid varda otsa ning grilli kuumade süte või grillelemendi kohal küpseks. 
  • Kana rinnafilee asemel võib kasutada ka kintsuliha. 

Inspiratsioon: Tesco Recipe Magazine (October 1998), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 18.07.2017 21:15

Tegin grillil. Mulle väga maitses see marinaad! Kui külalised tulevad, siis võiks seda pakkuda küll :) Aga võiks proovida ka kintsulihaga.

Pille
postitatud 18.07.2017 21:43

Olen korduvalt teinud ja lustakal kombel tegin ka mina just seda täna õhtusöögiks. Serveerisin nuudlite ja rohelise salatiga.

Milje Klimov
postitatud 23.08.2021 08:32

Kindlasti viib see suutäis keele alla!!!