Keedetud tallekeel

Hõrgud tallekeeled sobivad salatitesse, võileiva peale (vt fotot) või niisama maiustamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

15 tallekeelt (u 1 kg)

vett

1 suur sibul

1 varsseller

2 loorberilehte

10 tera musta pipart

5 tera vürtspipart

paar oksa peterselli

1 tl soola

Valmistamine

Loputa tallekeeled külma vee all, pane potti. Kalla peale nii palju külma vett, et keeled oleksid kaetud. Kuumuta aeglaselt keemiseni, koori pinnale kogunenud vaht.

Siis lisa sibul (lõika pooleks, koorida pole vaja) ja varsseller (murra juppideks), loorberilehed, pipra- ja vürtsiterad ning sool. Keera tuli vaiksemaks ja lase tasakesi podiseda 50-60 minutit, kuni keeled on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga).

Lase veidi jahtuda, siis eemalda terava noa abil valkjashall nahk.

Serveeri niisama või kasuta toiduvalmistamisel. Keedetud tallekeeli hoia jahedas.

Vt toidublogijate tallekeelepostitusi: Piret, Tuuli, Zoozi.

LISA KOMMENTAAR