4 suurt sibulat
1 sl oliiviõli
1 sl suhkrut
500 g talle või noorlamba maksa
4-5 sl palsamiäädikat
3-4 sl külma vett
soola ja musta pipart
Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta õli suurel mittenakkuval pannil. Lisa sibularattad ja prae umbes 5 minutit keskmisel kuumusel. Siis lisa suhkur ja prae veel 10-15 minutit tasasel tulel, kuni sibulad on klaasjad ja kergelt pruunistunud (ära kõrveta!). Tõsta karamellistatud sibulad pannilt kõrvale.
Puhasta lambamaks soontest ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta kergelt soola-pipraga.
Lisa pannile vajadusel veidi õli, tõsta kuumust. Pruunista maksaviilud mõlemalt poolt kergelt ja kiiresti (1-2 minutit on täiesti piisav).
Nüüd lisa pannile uuesti praetud sibulad, palsamiäädikas ja mõned lusikatäied külma vett. Kuumuta segades, kuni maks ja sibulad on kenasti palsamiäädikaglasuuriga kaetud. Maitsesta vajadusel uuesti soola-pipraga ja võta pann tulelt.
Serveeri pehme nisuleivaga või nt koos ürdise kartulipudruga.
Algidee: Waitrose, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Maitsev! Tegutsema peab kiirelt, et maksa kindlasti üle ei küpsetaks! Kindlasti teen veel.
Lambamaks palsamiäädika ja karamellistatud sibulaga
Noorlamba- või tallemaksast roog rohke karamellistatud sibulaga, mille viimistlemiseks glasuuritakse maksa ja sibulaid palsamiäädikaga.