Lambamaks palsamiäädika ja karamellistatud sibulaga

Noorlamba- või tallemaksast roog rohke karamellistatud sibulaga, mille viimistlemiseks glasuuritakse maksa ja sibulaid palsamiäädikaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt sibulat

1 sl oliiviõli

1 sl suhkrut

500 g talle või noorlamba maksa

4-5 sl palsamiäädikat

3-4 sl külma vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta õli suurel mittenakkuval pannil. Lisa sibularattad ja prae umbes 5 minutit keskmisel kuumusel. Siis lisa suhkur ja prae veel 10-15 minutit tasasel tulel, kuni sibulad on klaasjad ja kergelt pruunistunud (ära kõrveta!). Tõsta karamellistatud sibulad pannilt kõrvale.

Puhasta lambamaks soontest ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta kergelt soola-pipraga.

Lisa pannile vajadusel veidi õli, tõsta kuumust. Pruunista maksaviilud mõlemalt poolt kergelt ja kiiresti (1-2 minutit on täiesti piisav).

Nüüd lisa pannile uuesti praetud sibulad, palsamiäädikas ja mõned lusikatäied külma vett. Kuumuta segades, kuni maks ja sibulad on kenasti palsamiäädikaglasuuriga kaetud. Maitsesta vajadusel uuesti soola-pipraga ja võta pann tulelt. 

Serveeri pehme nisuleivaga või nt koos ürdise kartulipudruga.

Algidee: Waitrose, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.04.2017 18:15

Maitsev! Tegutsema peab kiirelt, et maksa kindlasti üle ei küpsetaks! Kindlasti teen veel.