450 g lambatalle maksa
250 g sibulat (2 keskmist)
225 g väikeseid pruune šampinjone
4 dl crème fraîche'i
1.5 dl kuiva valget veini
2 tl õli
2 tl võid
riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Patsuta lambamaks köögipaberiga kuivaks, siis lõika hästi teritatud noaga õhukesteks ribadeks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika seened õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil õli tuliseks, lisa sibulaviilud. Alanda kuumust ning kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
Siis lisa pannile või ja kuumuta, kuni või vahutama hakkab. Lisa seened ja kuumuta veel 5 minutit.
Tõsta seejärel seened ja sibulad kurnlusikaga pannilt kõrvale. Hoia soojas.
Lisa veidi võid, kuumuta sulamiseni. Siis tõsta kuumust, lisa maksaribad. Kuumuta maksaribasid üsna lühidalt, siis lisa vein ja kuumuta kergelt läbi.
Lisa sibulad ja seened uuesti pannile.
Maitsesta soola-pipraga, siis lisa crème fraîche ja riivitud muskaatpähklit. Sega läbi ja serveeri kohe.
Briti koka Delia Smithi retsept (Lamb's liver stroganoff)
Tallemaksa-strooganov
Delia Smithi retsepti lambatallemaksast strooganovi tegemiseks. Lisandiks sobib hästi keedetud basmatiriis.