Maksastrooganov

Delia Smithi retsepti lambatallemaksast strooganovi tegemiseks. Lisandiks sobib hästi keedetud basmatiriis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g lambatalle maksa

250 g sibulat (2 keskmist)

225 g väikeseid pruune šampinjone

4 dl crème fraîche'i

1.5 dl kuiva valget veini

2 tl õli

2 tl võid

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

basmatiriisi

Valmistamine

Patsuta lambamaks köögipaberiga kuivaks, siis lõika hästi teritatud noaga õhukesteks ribadeks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika seened õhukesteks viiludeks.

Kuumuta pannil õli tuliseks, lisa sibulaviilud. Alanda kuumust ning kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.

Siis lisa pannile või ja kuumuta, kuni või vahutama hakkab. Lisa seened ja kuumuta veel 5 minutit.

Tõsta seejärel seened ja sibulad kurnlusikaga pannilt kõrvale. Hoia soojas.

Lisa veidi võid, kuumuta sulamiseni. Siis tõsta kuumust, lisa maksaribad. Kuumuta maksaribasid üsna lühidalt, siis lisa vein ja kuumuta kergelt läbi.

Lisa sibulad ja seened uuesti pannile.

Maitsesta soola-pipraga, siis lisa crème fraîche ja riivitud muskaatpähklit. Sega läbi ja serveeri kohe.

Loe veel:

Briti koka Delia Smithi retsept (Lamb's liver stroganoff)

LISA KOMMENTAAR