275 g hakitud tumedat šokolaadi
100 g magedat võid
2 muna
130 g suhkrut
50 g riisijahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
65 ml piima
Šokolaadikreem:140 g toasooja pehmet võid
170 g tuhksuhkrut
290 g toorjuustu
1 sl kakaopulbrit
Pane šokolaad ja või kuumakindlasse kaussi ning aseta kauss kergelt podiseva keeva vee kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Pane munad suhkruga kaussi ja klopi tugevaks ja kohevaks vahuks. Lisa riisijahu ja küpsetuspulber, siis sega juurde sulatatud šokolaadi-võisegu. Viimasena sega õrnalt juurde piim.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
Küpseta 160-kraadises ahjus 40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. (Vajadusel küpseta veidi kauem).
Lase koogil vormi sees täielikult jahtuda, siis võta alles vormist välja.
Valmista šokolaadikate. Pane või, suhkur, toorjuust ja kakaopulber köögikombaini ning töötle ühtlaseks. (Või klopi nt puulusika abil ühtlaseks). Määri kreem noa abil jahtunud šokolaadikoogile.
Retsept on Londonis tegutseva Isidora Popovići raamatust "POPINA: Book of Baking" (Very chocolate cake), pildi tegi ZOOZI.
Popina gluteenivaba šokolaadikook
Hästi šokolaadine kook sobib ka neile, kes gluteeni ei talu. Kasuta vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi.