Popina gluteenivaba šokolaadikook

Hästi šokolaadine kook sobib ka neile, kes gluteeni ei talu. Kasuta vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

275 g hakitud tumedat šokolaadi

100 g magedat võid

2 muna

130 g suhkrut

50 g riisijahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

65 ml piima

Šokolaadikreem:

140 g toasooja pehmet võid

170 g tuhksuhkrut

290 g toorjuustu

1 sl kakaopulbrit

Valmistamine

Pane šokolaad ja või kuumakindlasse kaussi ning aseta kauss kergelt podiseva keeva vee kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda.

Pane munad suhkruga kaussi ja klopi tugevaks ja kohevaks vahuks. Lisa riisijahu ja küpsetuspulber, siis sega juurde sulatatud šokolaadi-võisegu. Viimasena sega õrnalt juurde piim.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.

Küpseta 160-kraadises ahjus 40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. (Vajadusel küpseta veidi kauem).

Lase koogil vormi sees täielikult jahtuda, siis võta alles vormist välja.

Valmista šokolaadikate. Pane või, suhkur, toorjuust ja kakaopulber köögikombaini ning töötle ühtlaseks. (Või klopi nt puulusika abil ühtlaseks). Määri kreem noa abil jahtunud šokolaadikoogile.

Loe veel:

Retsept on Londonis tegutseva Isidora Popovići raamatust "POPINA: Book of Baking" (Very chocolate cake), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.01.2011 10:38

Kook oli maitsev, ka lapsed sõid :)

...
postitatud 04.08.2012 15:39

huvitav mis välja tuleb kui panna lahustuva kohvi pulbrit kako asemel?

Inimene
postitatud 09.02.2020 17:26

Kohvi-maitseline kook