200 g piparkooke ja
80 g sulatatud Saaremaa 82% võid
Jogurtitäidis:2 dl 35% rõõska koort
1 sl vanillisuhkrut
1 sl suhkrut
1 kg Saare ahjuõuna jogurtikreemi (2,5 pakki)
1 dl naturaalset õunamahla
10 lehte želatiini
Želeekiht:3 dl naturaalset õunamahla
3 lehte želatiini
maitse järgi hõõgveini/glögi
Peenesta piparkoogid ja küpsised, sega sulavõiga. Suru 26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale (kata põhi esmalt küpsetuspaberiga).
Sega jogurt, vahustatud rõõsk koor, vanilli- ja tavaline suhkur ühtlaseks.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta õunamahl umbes 70 kraadini, siis sega ükshaaval juurde kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega želatiinisegu jogurtimassi hulka, kalla küpsisepõhjale.
Pane vähemalt 6 tunniks külma tahenema.
Kui soovid, valmista peale glögiželeekiht. Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit.
Kuumuta 1 dl õunamahla umbes 70 kraadini, siis sega ükshaaval juurde kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud õunamahlaga, maitsesta soovi järgi glögiga.
Kalla ettevaatlikult jogurtitordile ning lase jahedas veel 3-4 tundi tarretuda.
Pildi tegi Martiina.
Ahjuõunajogurtitort
Tarretatud jogurtitort, mille valmistamiseks on vaja ahjuõuna jogurtikreemi.