Ahjuõunajogurtitort

Tarretatud jogurtitort, mille valmistamiseks on vaja ahjuõuna jogurtikreemi.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Küpsisepurupõhi:

200 g piparkooke ja

Digestive-küpsiseid

80 g sulatatud Saaremaa 82% võid

Jogurtitäidis:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl vanillisuhkrut

1 sl suhkrut

1 kg Saare ahjuõuna jogurtikreemi (2,5 pakki)

1 dl naturaalset õunamahla

10 lehte želatiini

Želeekiht:

3 dl naturaalset õunamahla

3 lehte želatiini

maitse järgi hõõgveini/glögi

Valmistamine

Peenesta piparkoogid ja küpsised, sega sulavõiga. Suru 26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale (kata põhi esmalt küpsetuspaberiga).

Sega jogurt, vahustatud rõõsk koor, vanilli- ja tavaline suhkur ühtlaseks.

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta õunamahl umbes 70 kraadini, siis sega ükshaaval juurde kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega želatiinisegu jogurtimassi hulka, kalla küpsisepõhjale.

Pane vähemalt 6 tunniks külma tahenema.

Kui soovid, valmista peale glögiželeekiht. Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit.

Kuumuta 1 dl õunamahla umbes 70 kraadini, siis sega ükshaaval juurde kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud õunamahlaga, maitsesta soovi järgi glögiga.

Kalla ettevaatlikult jogurtitordile ning lase jahedas veel 3-4 tundi tarretuda.

Loe veel:

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.12.2016 10:13

Jällegi, korduvalt tehtud ja heaks kiidetud, väike mõne aasta tagune foto ka:

Martiina
postitatud 06.12.2016 10:18

Mõnus. Õhuline ja kerge. Lastele väga maitses! Põhja tegin ainult piparkookidega, minu arust sobis nii hästi.