Soomlaste jõululaual on alati ka porkkanalaatikko. Siin üks veidi moodsam versioon, kuhu on lisatud ka juustu. Sobib hästi nii iseseisvaks köögiviljaroaks kui ka traditsioonilise seaprae lisandiks.
Koori porgandid, lõika köögikombaini abil peenikesteks ribadeks või riivi jämedalt. Sega soola ja hakitud sibulaga ning laota pool segust võitatud keskmise suurusega vormi sisse.
Laota peale pestud riis ning pool riivitud juustust. Siis lisa ülejäänud porgandisegu ning kalla peale rõõsk koor – köögivili peaks olema peaaegu kaetud. Puista peale ülejäänud riivitud juust.
Küpseta 200° ahjus umbes tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldne ja köögiviljad küpsed.
Nipid ja soovitused:
Vormiroa võid kasvõi paar nädalat varem valmis küpsetada ning sügavkülma ootele panna. Serveerimisele eelneval õhtul tõsta külmkappi sulama ning soojenda 180° ahjus umbes pool tundi.
Soome porgandivorm, aga juustuga
Soomlaste jõululaual on alati ka porkkanalaatikko. Siin üks veidi moodsam versioon, kuhu on lisatud ka juustu. Sobib hästi nii iseseisvaks köögiviljaroaks kui ka traditsioonilise seaprae lisandiks.