Soome porgandivorm, aga juustuga

Soomlaste jõululaual on alati ka porkkanalaatikko. Siin üks veidi moodsam versioon, kuhu on lisatud ka juustu. Sobib hästi nii iseseisvaks köögiviljaroaks kui ka traditsioonilise seaprae lisandiks. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandit

1 suur sibul

1 tl soola

1 dl pudruriisi

2 dl riivitud juustu

4 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

vormi määrimiseks võid

Valmistamine

Koori porgandid, lõika köögikombaini abil peenikesteks ribadeks või riivi jämedalt.  Sega soola ja hakitud sibulaga ning laota pool segust võitatud keskmise suurusega vormi sisse.

Laota peale pestud riis ning pool riivitud juustust. Siis lisa ülejäänud porgandisegu ning kalla peale rõõsk koor – köögivili peaks olema peaaegu kaetud. Puista peale ülejäänud riivitud juust.

Küpseta 200° ahjus umbes tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldne ja köögiviljad küpsed.

Nipid ja soovitused:

  • Vormiroa võid kasvõi paar nädalat varem valmis küpsetada ning sügavkülma ootele panna. Serveerimisele eelneval õhtul tõsta külmkappi sulama ning soojenda 180° ahjus umbes pool tundi.
  • Köögiviljad on kaalutud pärast puhastamist!

Loe veel:

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2012. a. detsembrinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR