Heeringas sinepise hapukoorega

... veidi teistsugusel moel - nimelt on hapukoor maitsestatud magusa Soome sinepi ning purustatud rohelise või roseepipraga. Valmista roog kindlasti serveerimisele eelneval päeval, siis jõuavad maitsed seguneda.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 soolatud heeringafileed (või 2 rammusat soolaheeringat)

Peale:

150 g hapukoort

4-5 sl majoneesi

2 sl magusat sinepit (nt Meira mieto sinappi)

0.5 tl rohelist pipart või tk roseepipart

kimp murulauku

Valmistamine

Kui kasutad tervet heeringat, siis leota heeringat öö läbi külmas vees.
Puhasta kala kõikidest luudest ja lõika väikesteks tükkideks. Laota kaussi või vaagnale.
Haki murulauk, sega kastmeained omavahel. Kalla kalatükkidele.

Lase enne serveerimist umbes ööpäev külmkapis maitsestuda.

Enne laualepanekut kaunista hakitud murulaugu ning piprateradega.

Retsept on mugandatud raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)

Foto tegi Andres Teiss. Retsept ilmus ka 2011. a. Selveri Jõululehes.

LISA KOMMENTAAR

Rait Kukk
postitatud 11.03.2022 10:07

Sinep teeb kõik toidud paremaks!