... veidi teistsugusel moel - nimelt on hapukoor maitsestatud magusa Soome sinepi ning purustatud rohelise või roseepipraga. Valmista roog kindlasti serveerimisele eelneval päeval, siis jõuavad maitsed seguneda.
Kui kasutad tervet heeringat, siis leota heeringat öö läbi külmas vees.
Puhasta kala kõikidest luudest ja lõika väikesteks tükkideks. Laota kaussi või vaagnale.
Haki murulauk, sega kastmeained omavahel. Kalla kalatükkidele.
Lase enne serveerimist umbes ööpäev külmkapis maitsestuda.
Enne laualepanekut kaunista hakitud murulaugu ning piprateradega.
Retsept on mugandatud raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)
Foto tegi Andres Teiss. Retsept ilmus ka 2011. a. Selveri Jõululehes.
Heeringas sinepise hapukoorega
... veidi teistsugusel moel - nimelt on hapukoor maitsestatud magusa Soome sinepi ning purustatud rohelise või roseepipraga. Valmista roog kindlasti serveerimisele eelneval päeval, siis jõuavad maitsed seguneda.