Värsketest sojaubadest (edamame) valmib lihtsa vaevaga mõnus roog.
4 sl vett
4 küüslauguküünt (suru katki)
400 g külmutatud edamame sojaube
4 sl Teriyaki kastet
25 g pruuni suhkrut
2 sl riisiäädikat
1 sl seesamiõli
25 g seesamiseemneid
Pane vesi ja küüslauk potti, kuumuta keemiseni. Lisa külmutatud sojaoad ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni vedelik on peaaegu aurustunud.
Sega juurde Teriyaki kaste, suhkur, riisiäädikas ja seesamiõli. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud (2-3 minutit).
Puista peale seesamiseemned ja serveeri.
Retsept on Briti ajakirjast Cook Vegetarian (July 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
mõnusad.
Küüslauguga sojaoad
Värsketest sojaubadest (edamame) valmib lihtsa vaevaga mõnus roog.