Küüslauguga sojaoad

Värsketest sojaubadest (edamame) valmib lihtsa vaevaga mõnus roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl vett

4 küüslauguküünt (suru katki)

400 g külmutatud edamame sojaube

4 sl Teriyaki kastet

25 g pruuni suhkrut

2 sl riisiäädikat

1 sl seesamiõli

25 g seesamiseemneid

Valmistamine

Pane vesi ja küüslauk potti, kuumuta keemiseni. Lisa külmutatud sojaoad ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni vedelik on peaaegu aurustunud.

Sega juurde Teriyaki kaste, suhkur, riisiäädikas ja seesamiõli. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud (2-3 minutit).

Puista peale seesamiseemned ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Cook Vegetarian (July 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.01.2023 15:59

mõnusad.