Kuum võileib pommu ja pestoga

Itaaliahõnguline soe grillitud võileib. Parima tulemuse jaoks valmista pesto ise.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pommu e. baklažaan

4 sl külmpressitud oliiviõli

4 viilu juuretisega nisujahust tehtud leiba

2 nn lihatomatit paksude viiludena

200 g viilutatud mozzarella juustu

100 g rohelist pestot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika pommu 1 cm viiludeks. Pintselda õliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta kuumal "triibulisel" grillpannil mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni pommuviilud on pehmed ja triibulised.

Samal ajal grilli leivaviilud krõbedaks. Aseta igale leivaviilule mõned pommuviilud, siis julgelt pestot. Siis tomativiilud, juustuviilud ja veel pestot.

Pane veel 1-2 minutiks kuuma grillahju, kuni juust on veidi sulanud ja võileib pealt kuldne.

Tee ise:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Cook Vegetarian (July 2009)

LISA KOMMENTAAR