50 g kuivatatud wakame merevetikat
250 g soba ehk tatranuudleid
125 g külmutatud rohelisi sojaube (nn edamame)
4 ribadeks lõigatud talisibulat või sibualapealset
1 sl röstitud seesamiõli
1 sl mirinit ehk magusat riisiveini
1 sl riisiäädikat või punast veiniäädikat
1 sl sojakastet
4 sl seesamiseemneid kaunistuseks
ja muid merevetikaid (segu)
Pane merevetikad kaussi, kata sooja veega ja lase paisuda ja pehmeneda.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa tatranuudlid ja rohelised sojaoad ning keeda umbes 4 minutit, kuni nuudlid on just pehmed (igaks juhuks kontrolli ka pakendil antud keetmisaega).
Nõruta nuudlid ja oad hoolega, pane uuesti potti. Lisa talisibularibad, seesamiõli, mirin, äädikas ja sojakaste. Nõruta vetikad hoolega, lisa samuti potti. Sega kergelt läbi.
Rösti seesamiseemneid kuival pannil, kuni need praksuma hakkavad.
Tõsta salat kenasse kaussi või taldrikutele, puista peale röstitud seesamiseemned.
Retsept on Briti ajakirjast Cook Vegetarian (October 2010), algselt aga Rose Ellioti raamatust "Rose Elliott's New Complete Vegetarian". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tatranuudlid edamame ubade ja merevetikaga
Soba nuudlid valmistatakse tatrajahust ja neid kasutatakse jaapani köögis. Siin on need ühe kerge salati koostises.