Ürdi-ricotta-täidisega 'teokarbid'

Suurtest pastateokarpidest saad kenad ja maitsvad suupisted nii argi- kui ka peolauale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g suuri pastateokarpe (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)

keetmiseks vett ja soola

3 tomatit

500 g ricotta juustu

2 sl värskelt hakitud maitserohelist - nt

murulauku

peterselli

basiilikut

3 sl oliiviõli

3 sl riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa näpuotsatäis soola. Lisa suured 'teokarbid' ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta hoolega.

Eemalda tomatitelt seemned, lõika viljaliha tükkideks. Sega juurde ricotta ja hakitud värsked ürdid. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta igasse 'teokarpi' teelusikatäis tomati-ricotta-segu ja laota täidetud 'teokarbid' paraja suurusega ahjuvormi üksteise kõrvale. Nirista peale oliiviõli, puista üle riivitud juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni roog on kuum ja pealt kergelt kuldne.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Cook Vegetarian (October 2010)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 24.06.2015 19:34

Mul oli ricotta asemel kodujuust, lisasin ka karbitäie tuunikala, et veidi toekam oleks. Täitsa toredad ampsud, sõime sõrmede vahelt :)