Pähklitega seenelasanje

Sellele vormiroale annavad maitset šampinjonid, spinat, pesto ja Parmesani juust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaat

Seenekaste:

400 g šampinjone

150 g külmutatud spinatit

pool potti värsket basiilikut

70 g kreeka pähkleid

2 küüslauguküünt

2 sl õli

1 tl soola

1 tl mett

Juustukaste:

3 sl margariini

5 sl nisujahu (0.75 dl)

8 dl piima

pool potti värsket basiilikut

200 g tomati-basiilikumaitselist toorjuustu

100 g riivitud parmesani

45 g rohelist pestot

1 tl soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Puhasta seened, lõika viiludeks. Sulata ja nõruta spinat hoolega. Haki basiilik. Haki kreeka pähklid. Koori küüslauguküüned ja haki peeneks.
Kuumuta potis õli, lisa seened, spinat ja küüslauguküüned ja hauta umbes 10 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Sega juurde basiilik, pähklid, sool ja mesi, siis tõsta pott tulelt.
Piimakastme jaoks sulata potis margariin, lisa jahu. Kuumuta tasasel tulel paar minutit, siis lisa vähehaaval ja hoolega segades juurde piim. Keeda kastet paar minutit, kuni see veidi pakseneb. Lisa hakitud basiilik koos ülejäänud ainetega ning kuumuta tasasel tulel, kuni juust sulab.
Määri lasanjevorm võiga. Kalla põhjale juustukastet, siis 3 lasanjeplaati. Siis jälle juustukastet, seejärel seenekastet. Korda, pealmiseks kihiks juustukaste.
Küpseta umbes 45 minutit, vajadusel kata lõpus pealt fooliumiga.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Pähkinäinen herkkusienilasagne)
LISA KOMMENTAAR