Ahjus küpsetatud hapukapsa-lihaseljanka

Hapukapsaseljankale võib lisada keedetud liha, lihakonservi, vorsti jne. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

200 g keedetud liha või lihakonservi või vorsti vm

2 hapukurki

2 sibulat

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl nisujahu

1 sl kappareid

2-3 sl võid

1 loorberileht

äädikat

soola

suhkrut

riivsaia

Valmistamine

Pane kapsad potti, lisa 1 sl võid, 1 dl vett ja kata kaanega. Hauta suppi 40 minutit.

Seejärel lisa võis kergelt kuumutatud sibul, tomatipüree, äädikas, suhkur, loorberileht ja pipar ning hauta veel umbes 10 minutit. Kui kapsad on valmis, lisa võis hautatud jahu, sega ja kuumuta läbi.

Lõika lihasaadused väikesteks õhukesteks viiludeks ja kuumuta pannil kergelt koos sibulaga läbi. Lisa hapukurgitükid, kapparid, 2-3 sl puljongit, kata kaanega ja hauta mõni minut. 

Tõsta pool hautatud kapsastest ühtlase kihina ahjuvormi. Peale laota kiht vorstisegu, siis ülejäänud kapsad. Peale puista riivsaia. Kata vorm pealt võiga ja küpseta praeahjus 10-15 minutit.

Laualeandmisel võid seljankat kaunistada roheliste petersellilehtede ja oliividega.

Retsept on mugandatud raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust". Pildid tegi kasutaja KAILI.

LISA KOMMENTAAR

Kaili
postitatud 03.01.2015 14:08

Väga maitsev! Ja tegemine teistmoodi. Paleo toitumise jälgijana jätsin riivsaia, jahu ja suhkru lisamata. Kapparid andsin mõnusa maitse! Hea teha peale suuri pühasid, kui hapukapsast kipub järgi jääma