1 kg hapukapsast
200 g keedetud liha või lihakonservi või vorsti vm
2 sibulat
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl nisujahu
1 sl kappareid
2-3 sl võid
Pane kapsad potti, lisa 1 sl võid, 1 dl vett ja kata kaanega. Hauta suppi 40 minutit.
Seejärel lisa võis kergelt kuumutatud sibul, tomatipüree, äädikas, suhkur, loorberileht ja pipar ning hauta veel umbes 10 minutit. Kui kapsad on valmis, lisa võis hautatud jahu, sega ja kuumuta läbi.
Lõika lihasaadused väikesteks õhukesteks viiludeks ja kuumuta pannil kergelt koos sibulaga läbi. Lisa hapukurgitükid, kapparid, 2-3 sl puljongit, kata kaanega ja hauta mõni minut.
Tõsta pool hautatud kapsastest ühtlase kihina ahjuvormi. Peale laota kiht vorstisegu, siis ülejäänud kapsad. Peale puista riivsaia. Kata vorm pealt võiga ja küpseta praeahjus 10-15 minutit.
Laualeandmisel võid seljankat kaunistada roheliste petersellilehtede ja oliividega.
Retsept on mugandatud raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust". Pildid tegi kasutaja KAILI.
Väga maitsev! Ja tegemine teistmoodi. Paleo toitumise jälgijana jätsin riivsaia, jahu ja suhkru lisamata. Kapparid andsin mõnusa maitse! Hea teha peale suuri pühasid, kui hapukapsast kipub järgi jääma
Ahjus küpsetatud hapukapsa-lihaseljanka
Hapukapsaseljankale võib lisada keedetud liha, lihakonservi, vorsti jne.