Hästi juustune küüslaugusai

Vahva rebitav küüslaugusai tekitab lauas kindlasti elevust :)

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g juuretisesaia või nisuleiba

35 g sulatatud võid (nt Saaremaa või)

120 g peekonit

1-2 küüslauguküünt

150-200 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)

hakitud värsket maitserohelist

Valmistamine

Lõika sai pealt ruutudeks nii, et saia põhi jääb terveks. Pintselda vahed sulavõiga.

Lõika peekon ribadeks ning prae kuumal pannil mõned minutid. Lisa peeneks hakitud küüslauk, kuumuta veel paar minutit. Soovi korral lisa meelepäraseid maitseaineid.

Sega riivitud juust jahtunud peekonitükkidega. Suru saadud segu ettevaatlikult saia sisse lõigatud vahedesse.

Mässi sai fooliumisse ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium, lülita sisse grillrežiim ning küpseta sai pealt krõbedaks. Selleks kulub kuni 5 minutit.

Puista valmis saiale hakitud maitserohelist.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi ja retsepti koostas Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Piret Špitsmeister
postitatud 19.08.2016 17:18

Oo kui isuäratav!

Karrat
postitatud 06.08.2020 16:03

Huvitav, kas (keraamilisel) grillil saab ka teha..

Pille
postitatud 06.08.2020 21:29

Vast ikka saab!