Lõika sai pealt ruutudeks nii, et saia põhi jääb terveks. Pintselda vahed sulavõiga.
Lõika peekon ribadeks ning prae kuumal pannil mõned minutid. Lisa peeneks hakitud küüslauk, kuumuta veel paar minutit. Soovi korral lisa meelepäraseid maitseaineid.
Sega riivitud juust jahtunud peekonitükkidega. Suru saadud segu ettevaatlikult saia sisse lõigatud vahedesse.
Mässi sai fooliumisse ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium, lülita sisse grillrežiim ning küpseta sai pealt krõbedaks. Selleks kulub kuni 5 minutit.
Puista valmis saiale hakitud maitserohelist.
Nipid ja soovitused:
Võib teha pitsamaitselise, kasutada maitsestamisel pestot, lisada seeni jms.
Juuretisesaia küpsetamise kohta loe lähemalt siit.
Hästi juustune küüslaugusai
Vahva rebitav küüslaugusai tekitab lauas kindlasti elevust :)