Sarvesaiad karamelliseeritud pirnidega

Tore viis prantsuse sarvesaiade e. croissant'ide serveerimiseks laisal pühapäevahommikul :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

4 küpset kõvemat pirni (eemalda südamik, lõika viiludeks)

2 sl pruuni suhkrut (hele muscovado)

4 croissant'i e. sarvesaia

4 sl kirsimoosi

serveerimiseks vanillijäätist

Valmistamine

Kuumuta grillahi keskmisel kuumusel.
Slata või suurel praepannil, lisa viilutatud pirnid ja prae keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Keera pirniviilud ringi, puista peale suhkrut ning prae veel 2-3 minutit, kuni pirnid karamellistuma hakkavad.
Samal ajal kuumuta sarvesaiu grillahjus 2-3 minutit. Lõika pooleks, määri saiakestele kirsimoosi. Jaota karamelliseeritud pirnid nelja sarvesaia peale, kata äralõigatud croissant'ipoolik.
Serveeri vanillijäätisepalliga.

Retseptiidee on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine, August 1999.

LISA KOMMENTAAR