Sashimi on toorelt serveeritav kalafilee, Jaapanis hästi populaarne. Siin on toore lõhefilee kaaslaseks sinihallitusjuustu-misopasta. (Nagu koostisainetest aimata võib, on tegemist n-ö uue sashimi, mitte klassikalise sashimi'ga).
Joogiks sobib hästi sake.
Aseta lõhefilee lõikelauale. Haki ampsusuurusteks tükkideks.
Sega väikeses kausis sinihallitusjuust, hapukoor ja valge misopasta ühtlaseks. Sega juurde mirin ja sojakaste.
Sega kalatükid õrnalt misokastmega läbi. Laota kenasti serveerimisalusele, puista peale purustatud must pipar ning seesamiseemned.
Retsept on pärit Complete Book of Sushi, mina mugandasin selle siit toidublogist (foto valmis roast).
Lõhe sashimi sinihallitusjuustu-misokastmega
Sashimi on toorelt serveeritav kalafilee, Jaapanis hästi populaarne. Siin on toore lõhefilee kaaslaseks sinihallitusjuustu-misopasta. (Nagu koostisainetest aimata võib, on tegemist n-ö uue sashimi, mitte klassikalise sashimi'ga). Joogiks sobib hästi sake.