100 g Digestive-küpsiseid
50 g võid
Täidis:600 g mascarpone toorjuustu või tavalist toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
0,5 dl ehk 30 g nisujahu
2 sl lahustuvat kohvi + 2 sl vett
1.5 dl 35% rõõska koort
Peale:2.5 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
1 tl kakaopulbrit
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja.
Sega toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu.
Sega kohvipulber 2 sl veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit.
Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis.
Enne serveerimist kaunista kook suhkruga maitsestatud vahukoorega. Sõelu peale kakaopulber.
Retsept on 100 rooga sarja Tordiraamatust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tuli hästi hea. Mitte liiga magus ja mõnusalt kohvine.
Mina olen kasutanud lahustuva kohvi pulbri asemel Jacobs 2 in 1 pulbrit (lihtsalt panen 1 supilusika täie rohkem) ja mõrudaks pole see kook jäänud küll. Kahtlemata kuulub see mu vahukoorefännist kaasa lemmikkookide hulka.
Sobis kobvi juurde hästi.
Cappuccino-toorjuustutort
Veidi mõru toorjuustutort, mis maitseb hästi kohvisõpradele ja kõigile neile, kes väga magusaid torte ei armasta.