Šokolaadi-kõrvitsaruudud

Blondie-tüüpi kõrvitsakoogid. Poolmagusate šokolaadinööpide (semi-sweet chocolate chips) asemel võid kasutada ka hakitud šokolaadi.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g nisujahu või speltapüüli

2 tl jahvatatud kaneeli

1 sl vanillisuhkrut

1 tl söögisoodat

0.5 tl peenikest soola

200 g toasooja võid

200 g suhkrut

1 suur muna

250 g kõrvitsapüreed

200 g tumeda šokolaadi nööpe või hakitud mõru šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 C. Vooderda 25x35 cm ahjupann küpsetuspaberiga. 

Hõõru pehme või suhkruga heledaks ja kreemjaks (võid kasutada elektrimikserit), siis klopi juurde muna. Sega vähehaaval hulka kõrvitsapüree

Sega jahu, vürtsid, vanillisuhkur, sooda ja sool omavahel, siis lisa või-suhkru-kõrvitsasegule. Sega läbi, siis lisa šokolaad. 

Kalla tainas ettevalmistatud vormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni kook vormi servadest lahti lööb ning koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb-

Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis tõsta küpsetuspaberi abil vormist välja ja lõika sobiva suurusega tükkideks.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 21.11.2010 19:28

Väga mõnus ja mahlane kook.Lastele maitses ja isegi ema kiitis väga heaks:)Retsepti järgisin täpselt,shokolaad oli 72%.Teeks teinekordki.

Pille
posted on 28.02.2016 22:03

zoozi foto:

Tiina
postitatud 22.09.2012 20:15

Maitseks panin kaneeli, kasutasin tumedat muscovado suhkrut ja Kalevi tumedat metspähklitega šokolaadi. Kuna šokolaadi on nii palju, tuleb selle valikuga ettevaatlik olla - maitse domineerib. Pisut mõrkjas (nii šokolaadist kui muscovadost) tuli. Kõrvitsa maitset igatahes tunda ei ole. Mõnus kook. Laps kiitis väga, kuigi minu jaoks ehk pisut liiga mõrkjas, aga tavalise suhkruga ilmselt seda muret ei ole.

Mai
postitatud 01.11.2012 09:10

väga-väga hea, šokolaadi panin küll ainult 100 g piimašokolaadi, aga tuli ülimalt mahe ja mõnus kook!

Põrnikas
postitatud 30.09.2013 21:17

Täitsa mõnus. Ainult šokolaadi kogus on kuidagi suure võitu,vähemalt kui kasutada 70% nagu ma tegin. Panin vaid 200g, aga järgmine kord paneks isegi vähem. (Kusjuures ma muidu olen väga tumeda šokolaadisõber, aga praegu tundus, et see tapab kõik muud maitsed ära)

Katsetaja
postitatud 22.11.2014 23:03

Panin 200g. Kalevi küpsetamise-piimašokolaadi. Täitsa piisavalt oli. Maitsev kook.