100 g toasooja võid
3 dl nisujahu (180 g)
2 sl suhkrut
0.5 tl küpsetuspulbrit
vajadusel veidi piima
50-100 g martsipani
3-4 tk suurt haput õuna
(Demerara) pruuni suhkrut
Sega pehme või suhkruga ja kuivainetega, lisa vajadusel piima ja sega niipalju, et ained ühtlustuvad. Suru tainas 24-26 cm vormi.
Rulli martsipanimass vormi põhja suuruseks ja aseta taina peale. Aseta tainas ja martsipan pooleks tunniks külma.
Lõika õunadest viilud ja lao vormi. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Serveeri kohe kuumalt - sulanud martsipan on väga mõnus ja muudab koogi hästi mahlaseks.
Koogi idee on Kaarina Roinineni raamatust "Parimad kodused küpsetised". Pildi tegi Martiina.
Küpsetasin ka seda kooki ja maitselt jäi väga mõnus. Aga 26 cm vormi jaoks läks vaja ikka 100 g martsipani juba seepärast, et martsipaniketas põhja ära kataks. Õunteks olid Antonovkad, koorima ei hakanud, kuna oma aia õunad.
Maitsev kook. :) Granny Smith'i õunad sobisid hästi martsipanise põhja ja kergelt karamellise sisuga.
Igati kobe kook oli, kuigi kõvasti mässamist oli 100 grammi martsipani kettaks saamisega, et see 26 cm vormi põhja saada. Lõpuks andsin alla ja tegin väiksemaid plätakaid. Kuna õunad läksid kohe peale, ei olnud sest ilupuudujäägist suurt muret. :) Kook ise on suhteliselt magus, nii et ma soovitaks 2 sl suhkru asemel põhja panna 1 sl.
Hästi magus, aga hea kook. Taigen küpses mõnusalt krõbedaks ja kook jäi hästi kaunis.
Õunakook väikese saladusega
Väga lihtne ja mõnus õunakook, kus lisaks tavapärasele õun-kaneel kooslusele on koogi sisse peidetud veel martsipan, mis muudab koogi eriti nauditavaks ja hõrguks.