Kanapirukad filotainast (kotopitakia)

Kotopita tähendab tõlkes kanapirukat, kotopitakia väikeseid kanapirukaid. Jällegi, retsepte on palju ja erinevaid - mõned kombineerivad kana ja fetajuustu, mõned kana ja köögivilju.

Siinne pirukatäidis on üsna minimalistlik - ürdi-küüslaugumarinaadis kanafileekuubikud.

Kogus
u 36 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g kana rinna- või kintsufileed

1 sl oliiviõli

2 sl sidrunimahla

2 purustatud küüslauguküünt

1-2 sl hakitud värsket peterselli või tilli

0.5 tl kuivatatud punet

1 tl soola

8-10 lehte filo-tainast

50-75 g sulatatud võid

Valmistamine

Haki kanafilee väikesteks kuubikuteks. Sega kausis oliiviõli, sidrunimahl, küüslauk, petersell, pune ja sool, siis lisa kanakuubikud. Kata kauss kinni ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.  

Sulata või väikeses potis või kausis. 

Võta filolehed pakendist välja vahetult enne kasutamist, sest õhuga kokkupuutudes muutuvad lehed kiiresti rabedaks. Aseta lehed teineteise peale, siis lõika, nii et saad neli piklikku ristkülikut (kokku siis ca 36-40 tainariba). Tõsta kõik lehed teineteise peale. 

Pintselda pealmine filoleht kergelt sulavõiga. Tõsta lühema otsa juurde, umbes 3 cm kaugusele servast, supilusikatäis kanatäidist. Murra esmalt endapoolne tainaserv üle täidise, siis keera täidisega osa kolmnurgaks ühele poole, siis teisele poole, jne, kuni jõuad tainariba teise otsa. 

Tõsta saadud filotainakolmnurk ahjuplaadile.

Nüüd pintselda järgmine filotainaleht sulavõiga jne. Tegutse üsna kiiresti, siis ei kuiva filotainas liigselt ära. 

Kui kõik kolmnurgad on volditud, siis pintselda need pealt sulavõiga. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni filotainarullid on kenasti kuldpruunid. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 22.10.2010 12:45

Lisasin veidi fetajuustu ka täidisesse, oi, need olid ühed head ampsud, järgmisel õhtul tegin uuesti ja siis keerasin pirukad sigari rullideks, kuna abikaasa ei ole just filotaigna suurim sõber ja sigarina jäi sellist nö puhast krõbedat filot vähem)