See lihtne pommu- e. baklažaanipüree on kreemjas ja siidine, mõnusalt suitsuse maitsega. Kui vähegi võimalik, siis lase "salatil" üle öö jahedas maitsestuda. Fotol kõige ülemine.
Pane terve pommu ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni pommu on pehme ja pommukest "kortsu" tõmmanud. Võta pommu ahjust välja, lase veidi jahtuda. Koori ja tükelda viljaliha.
Pane pommu viljaliha koos ülejäänud ainetega köögikombaini ja töötle ühtlaseks.
Lase enne serveerimist 3-4 tundi või üle öö jahedas maitsestuda.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.
Pommupüree (melitzanosalata)
See lihtne pommu- e. baklažaanipüree on kreemjas ja siidine, mõnusalt suitsuse maitsega. Kui vähegi võimalik, siis lase "salatil" üle öö jahedas maitsestuda. Fotol kõige ülemine.