Seene-peedisalat

Salat marineeritud peedist ja soolaseentest (nt soolatud männiriisikaist).

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g soolaseeni -

nt soolatud männiriisikaid

300 g kuubikuteks lõigatud marineeritud peeti

1 sibul

Kaste:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl 10% äädikat

2 sl suhkrut

0.5 tl purustatud musta pipart

Kaunistuseks:

2 sl hakitud peterselli

Valmistamine

Leota soolaseeni seni, kuni need sobivad salatisse pistmiseks. Kurna ja suru seened hoolega kuivaks, siis haki peeneks.
Lisa hakitud marineeritud peet ja hakitud sibul.
Vahusta rõõsk koor, maitsesta äädika, suhkru ja pipraga. Sega salatiainete hulka.
Tõsta salat serveerimiskaussi, kaunista hakitud peterselliga.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 8/2005 (Sieni-punajuurisalaatti).
LISA KOMMENTAAR