Peedi-porgandimoos

Tegelikult on see üsna segane retsept, sest juurviljad kästakse koorida enne ja pärast keetmist; väljatulek on 1 liiter, aga samas tuleb köögivilju keeta 1,5 liitris vees. Panen selle siiski siia, ehk annab endal kuidagiviisi katse-eksituse meetodil retseptist sotti saada :)

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g peeti

500 g porgandit

1.5 l vett

0.5 tl soola

1 sidrun

1 laim

0.25 värsket punast tšillikauna

0.5 tl soola

6 dl moosisuhkrut (500 g)

Valmistamine

Koori peedid ja porgandid. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta sauseguriga.

Lisa saadud püreesse sidrunimahl ja riivitud koor, laimimahl ja riivitud koor, hakitud tšilli, sool ja moosisuhkur. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades vees 15 minutit.

Lase jahtuda ja pane purkidesse.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 3/2008 (Punajuuri-porkkanamarmeladi).

LISA KOMMENTAAR