Ahjulatikas

Serveeri ahjus küpsetatud latikat keedukartulite ja värske salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kaaluv terve latikas

2 tl soola

0.5 tk sidrunit

4 sl hakitud tilli

4 sl sulatatud võid

4 sl hakitud maitserohelist - nt

tilli leeskputke

ja peterselli

helbelist meresoola

Valmistamine

Roogi kala, puhasta soomustest. Loputa kiiresti külma vee all.
Hõõru kala pealt ja seest soolaga, lase pool tundi maitsestuda.
Määri ahjuvorm kergelt võiga. Puhasta kala üleliigsest soolast ja tõsta vormi.
Lõika sidrun viiludeks, pane sidruniviilud koos tilliga kala kõhtu.
Pintselda kala pealt sulavõiga, puista peale hakitud ürte ja soolahelbeid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Retsept on Soome ajakirjast "MAKU" (3/2010, Uunilahna)
LISA KOMMENTAAR

Maalt ja hobusega
postitatud 12.08.2020 13:23

Põnev!

Ingrid
postitatud 27.11.2020 23:42

Tegin! Väga maitsev!!