1 l kuumutatud mahedamaitselisi seeni omas mahlas -
näiteks väiksemaid kukeseeni või kitsemampleid või puravikke
5 sl oliiviõli (0.75 dl)
1 dl vett
1 tk loorberilehte
0.5 tl tšillihelbeid
10 tera musta pipart
7 tera vürtspipart
1 väike kaneelikoor
1 suur sibul õhukeste viiludena
2 hakitud küüslauguküünt
50 g suhkrut
30 g meresoola
5 sl valget veiniäädikat (0.75 dl)
5 dl poolkuiva valget veini
Kui seened on kuumutamata, siis pane puhastatud seened kuivale kuumale pannile või potti (vajadusel lisa lusikatäis vett) ja kuumuta aeg-ajalt segades vee eraldumiseni. Tõsta potiga kõrvale.
(Seeni võib omas mahlas kuumutada ka eelmisel päeval. Hoia jahedas.)
Kuumuta potis vesi ja õli, lisa loorberileht, pipra- ja vürtspipraterad, tšillihelbed, kaneelikoor, sibulaviilud ja hakitud küüslauk. Keeda 5-6 minutit.
Lisa sool ja suhkur, lase lahustuda. Lisa valge vein ja veiniäädikas, kuumuta keemiseni. Maitse marinaadi - vajadusel lisa tunde järgi veel soola-suhkrut-veini-äädikat.
Eemalda loorberileht ja kaneelikang. Kalla marinaad kuumutatud seentele, lase keema tõusta ja kuumuta madalal kuumusel veel umbes 5 minutit.
Tõsta seened koos marinaadiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Hoidis säilib toatemperatuuril.
Ühinen kiidukooriga - isegi purki pannes olid puravikud ja kukeseened selles magus-vürtsises marinaadis ülimaitsvad. Nüüd tuleb varuda mõned nädalad kannatust ja kui marineerumise protsess on seente ja valge veini vahelise sünergia uuele tasemele viinud, võib mind arvatavasti kohata ootusärevusest käte värisedes esimest purki avamas. Soovitan väga see marinaad järgi proovida.
see on väga maitsev marinaad
Mulle need seened väga ei maitsenud, kuigi süüa kõlbasid hästi, vein tegi maitse mõrkjaks ja õli tundus ka palju.
Marineeritud seened Thredahlia moodi
Valge veini marinaadis kukeseened, kitsemamplid või puravikud. Väikeseid kukeseeni läks liitri kuumutatud seente jaoks vaja umbes 700 g :)