2 sl õli
1 väike lillkapsas (murra õisikuteks)
2 suurt maguskartulit e. bataati (koori ja lõika kuubikuteks)
1 suur sibul (lõika viiludeks)
1 l kuuma köögiviljapuljongit
3 sl vürtsikat karripastat (nt Madras)
1 punane tšillikaun (eemalda seemned, haki tšilli peenelt)
suur näpuotsatäis safranit
2 tl heledaid või musti sinepiseemneid
500 g basmatiriisi
140 g rohelisi aedube (trimmi ja lõika pooleks)
värskeid koriandrilehti
50 g pakk röstitud soolaseid india pähkleid
Serveerimiseks:raitat ja poppadume
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Kalla õli suurele ahjupannile või ahjupotti ning pane paariks minutiks ahju soojenema.
Lisa ahjupannile kõik ettevalmistatud köögiviljad (v.a. rohelised oad). Sega, et köögiviljad oleksid ühtlaselt õliga kaetud. Maitsesta soola-pipraga ja pane 15 minutiks ahju, kuni köögiviljad pruunistuma hakkavad.
Samal ajal sega kokku köögiviljapuljong, karripasta, tšilli, safran ja sinepiseemned.
Sega ahjupannil olevate köögiviljade hulka riis ja rohelised oad, siis kalla peale puljongisegu.
Alanda ahju kuumus 190 kraadini. Kata ahjupann korralikult fooliumiga ja küpseta 30 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud.
Maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel soola-pipraga. Puista peale koriander ja india pähklid.
Serveeri koos poppadum'ide ja raita'ga.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Spiced vegetable biryani)
Tegin vähem vürtsika, et laps ka sööks. Koguseliselt tuli väga palju, aga maitse jäi igavaks, rohkem ei teeks.
Köögivilja-biryani
Biryani (ka biriani) on India poolsaarel populaarne vürtsikas riisiroog, mida võib valmistada nii kala, liha, munade kui ka köögiviljadega. Riis peaks olema basmati riis.